Om materialet

Terrassebrædder af komposit, der også kaldes plastiktræ, er et blandingsprodukt fremstillet af træfibre, plastik og bindemiddel. Brædder af komposit skal ikke vedligeholdes som fx brædder af træ, men blot rengøres løbende. De kan fås i forskellige farver, strukturer og mål og er relativt billige.

Materialets klimaaftryk

Klimaaftrykket er et udtryk for, hvor meget det belaster klimaet at producere materialet. Tallene her viser, hvor meget CO2 det belaster klimaet fra produktion til opsætning og sammenligner med udvalgte materialer inden for samme kategori. 

Kilde: Teknologisk Institut og IVL Swedish Environmental Research Institute

Godt at vide om terrassebrædder af komposit

  • Terrassebrædder af komposit har et højt klimaaftryk, når de bliver produceret, blandt andet på grund af de høje temperaturer under fremstillingen og brugen af oliematerialer som råprodukt.
  • Brædderne egner sig ikke til at blive slebet eller malet og kan derfor ikke repareres eller vedligeholdes, når de bliver slidt eller mister farve over tid.
  • Da komposit er et blandingsprodukt, kan det ikke genanvendes, og brædderne skal derfor sendes til afbrænding ved endt brug.

Få mere viden