Om materialet

Trykimprægneret træ har været igennem en imprægneringsproces med kemiske væsker, som hindrer svampevækst og forlænger træets holdbarhed. Det har en lang levetid og kan holde selv i barske miljøer, og det egner sig derfor til den del af en træterrasse, der er i kontakt med eller tæt på jorden. 

Materialets klimaaftryk

Klimaaftrykket er et udtryk for, hvor meget det belaster klimaet at producere materialet. Tallene her viser, hvor meget CO2 det belaster klimaet fra produktion til opsætning og sammenligner med udvalgte materialer inden for samme kategori. 

Kilde: Teknologisk Institut og IVL Swedish Environmental Research Institute

Godt at vide om terrassebrædder af trykimprægneret træ

  • Trykimprægneret træ egner sig især godt på steder, hvor det konstant eller ofte vil være udsat for fugt, fx som stolper under en hævet terrasse.
  • Trykimprægneret træ til terrassen er primært fyrretræ, der er behandlet med kemikalier og tungmetaller. Overvejer du trykimprægnerede terrassebrædder, bør du derfor være opmærksom på, at de kan indeholde rester af de giftige stoffer, der skal forhindre, at træet rådner. 
  • Hvis du vælger trykimprægneret træ, der er NTR-mærket, er du sikret, at imprægneringsmidlerne er godkendt af Miljøstyrelsen.

Få mere viden