Om materialet

Tropisk træ kommer fra regnskove, og de sorter, der bruges som terrassebrædder, kan normalt holde længe i det danske klima. Det kan de, fordi det er meget hårde træsorter med et højt niveau af olie og andre naturlige stoffer, der gør dem modstandsdygtige over for råd og svampeangreb.

Materialets klimaaftryk

Klimaaftrykket er et udtryk for, hvor meget det belaster klimaet at producere materialet. Tallene her viser, hvor meget CO2 det belaster klimaet fra produktion til opsætning og sammenligner med udvalgte materialer inden for samme kategori. 

Kilde: Teknologisk Institut og IVL Swedish Environmental Research Institute

Godt at vide om terrassebrædder af tropisk træ

  • Kig efter FSC- eller PEFC- mærket når du køber tropisk træ. Så er du sikret, at træet er fældet og produceret under bæredygtige forhold, og fx ikke kommer fra ulovligt fældede regnskove.
  • Den tropiske træsort ipé er særdeles velegnet til terrassebrædder, da den er afsindigt hård. Vær opmærksom på, at der skal bores for, når brædder af ipé skal skrues fast med skruer af rustfri stål, og værktøjet skal slibes flere gange undervejs i arbejdet med brædderne pga. veddets styrke og hårdhed.
  • Nogle tropiske træsorter, blandt andet jatoba og merbau, kan udvaske farve, når de udsættes for regn og vand. Det kan misfarve fx underliggende sten og fliser.

Få mere viden