Vedligehold af husets træfacade

Facaden er en stor del af det, der kaldes husets klimaskærm, som skal holde vind og vand ude af husets indre. Derudover vil mange gerne have facaden til at se pæn ud, da den er en vigtig del af husets udseende. Derfor er det vigtigt at vedligeholde facaden. 

Har du en facade af træ kan den kræve mere vedligehold en andre facader. Men du kan dele arbejdet op, for du behøver ikke at male alle dine facader lige ofte. 

repel-icon

Det er godt at vedligeholde, fordi det forlænger levetiden på bygningsdelene. Dermed sparer vi ressourcer, når der skal produceres mindre nyt. 

Er du i tvivl? Det er bedre at vedligeholde end ikke at vedligeholde:

  • Selvom du har en udgift nu, så er det meget billigere at vedligeholde din træfacade end at risikere en større udgift, hvis du skal udskifte dele af facaden. 
  • At vedligeholde facaden er med til at forebygge fugt og rådskader. 
  • Det tager kun ca. 30 minutter at tjekke din facade. Til gengæld kan det godt tage et par dage, når du skal vedligeholde den. Men du kan dele opgaven op, så du kun maler den del af facaden, der trænger. En sydvendt del skal måske males med et par års mellemrum, mens en nordvendt del kan vente.
  • Efter vedligeholdelsen kan du fejre, at facaden står flot de næste 4-8 år. 

Bidragsydere

Julie Trolle Boding, journalist
Tine R. Sode, fagekspert

Få hjælp til at vedligeholde dit hus

Det kan virke uoverskueligt, når du skal have overblik over vedligeholdelsen af et helt hus. Vi guider dig til, hvordan du skal tjekke de udvendige bygningsdele.