Boliglån

Er du til fast eller variabel rente eller måske afdragsfrihed? Få styr på viften af lånetyper og fod på den seneste nye viden om boliglån på denne temaside.

Seneste nyt om boliglån

Spar en formue: Forkort løbetiden på dit boliglån

Spar en formue: Forkort løbetiden på dit boliglån

Nyhed

Ajourførtdato: tirsdag 21. februar 2017

Betal 1.000 kroner ekstra om måneden og slip for 10 års afdrag på dit boliglån. Du kan spare hundredetusindevis af kroner i renter ved at forkorte løbetiden på dit lån. Se regnestykket her.

Lånetyper

Realkreditlån

Realkreditlån

Fakta

Ajourførtdato: mandag 1. maj 2017

Hvad er et realkreditlån, hvilke forskellige typer findes der, og hvordan skaber du overblik over, hvilket et du bør vælge? Bliv klogere her.

Afdragsfrie lån

Afdragsfrie lån

Fakta

Ajourførtdato: onsdag 29. oktober 2014

I dag er mere end halvdelen af udlånene til de danske boligejere afdragsfrie. Lånene giver dig mulighed for at udskyde afdragene i op til 10 år. Men tænk dig godt om, før du vælger afdragsfrihed, for der er mange faldgruber forbundet med det.

Lån til boligkøb

Lån til boligkøb

Fakta

Ajourførtdato: torsdag 9. februar 2017

Skal du købe bolig, er der mange forskellige typer boliglån at vælge imellem. Hvilket boliglån, der passer til dig, afhænger bl.a. af, hvor risikovillig du er og hvor stor en opsparing, du har.

Optagelse af boliglån

Generelt om renten på boliglån

Generelt om renten på boliglån

Fakta

Når du som boligejer ved lidt om renten på boliglån, bliver det lettere at vælge den lånetype, der er den rigtige for dig, så du ikke spiller hasard med din privatøkonomi.

Økonomisk rådgivning for boligejere

Økonomisk rådgivning for boligejere

Fakta

Både banker og pensionsselskaber tilbyder gratis økonomisk rådgivning, men der findes også et stort udvalg af privatøkonomiske rådgivere, som tilbyder rådgivning mod betaling.

Konvertering af boliglån

Skal du skifte realkreditselskab?

Skal du skifte realkreditselskab?

Fakta

Ajourførtdato: tirsdag 2. januar 2018

Skifter du realkreditselskab, er der i nogle tilfælde penge at spare. Men omkostningerne ved en flytning sluger let besparelsen de første tre til fire år. Læs, hvornår det kan betale sig at skifte realkreditselskab.

Hvad er bidragssatser?

Hvad er bidragssatser?

Fakta

Ajourførtdato: mandag 9. april 2018

Realkreditinstitutionerne har i de senere år forhøjet bidragssatserne, og boligejere oplever dermed et øget økonomisk pres. Men hvad er en bidragssats og hvad gør du, hvis den stiger?

Omlægning af dit realkreditlån

Omlægning af dit realkreditlån

Fakta

Ajourførtdato: onsdag 8. februar 2017

Boligejere med fastforrentede lån kan ofte udnytte et rentefald ved at omlægge lånet til et lavere forrentet lån. Du sparer penge på den månedlige ydelse og kan komme af med eventuel restgæld. Læs mere om fidusen ved konvertering af lån her.

8 råd til en stærkere boligøkonomi

8 råd til en stærkere boligøkonomi

Tips & Råd

Publiceret: søndag 10. februar 2013

Der kan være tusindvis af kroner at spare hvert år, hvis du tager disse 8 gode råd om din boligøkonomi alvorligt. Se her, hvad du kan gøre, alt efter om du skal købe hus, allerede er boligejer eller har haft hus i mange år og snart skal på pension.

Bolius - et helejet Realdania selskab