Spørg Bolius

Hulmursisolering - hvordan kontrolleres med termografering, udefra eller indefra?

Hej Bolius

Ang. hulmursisolering og termografering

De fleste billeder der forskellige steder vises af termografering af et hus, er er billede af huset taget udefra.

Vi har fået taget billeder indefra.  Her ses tydelig forskel fra godt isoleret væg til dårligt isoleret væg, og kuldebroer er lette at få øje på.

Vi har i ydermur fået indblæst papir af et isolatørfirma - måske er det godt nok, men det er svært for os at vurdere om det er udført korrekt.

Kan jeg gøre noget selv, udover at måle vægtemperaturen med et infrarødt kamera?

Hilsen Peder N

Hej Peder

Det er korrekt, at mange reklamebilleder viser det termografiske billede udefra. Man termograferer også udefra, men en korrekt termografering laves BÅDE udefra og indefra. Når det handler om at finde kuldebroer, er det mere væsentligt at måle/kigge indefra.

Forstår jeg dit spørgsmål som, at du gerne vil have kontrolleret isolerings-arbejdet? Det kan du næsten kun gøre ved at få lavet en ny termografering. Og denne bør selvsagt IKKE laves af de samme personer, som har lavet hulmursisoleringen, men af et uvildigt (rådgivnings)firma.

Det er så bedst med nogle før- og efter-billeder, og så skal konditionerne og forholdene være nogenlunde sammenlignelige.

Og ellers, for den grundige undersøgelse, så tager man mursten ud, for at kigge ind og mærke på isoleringens densitet. Nogle gange er der slet ikke kommet isolering i væggen, eller den er på anden måde fyldt dårligt ud.

Sidstnævnte får man en murer til, og så evt. sammen med rådgiver i form af en byggesagkyndig.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden