Vedligehold af et tag med bølgeplader

Husets tag er nok den mest udsatte del på hele bygningen. Det er udsat for storm, blæst og sol samt al nedbør udefra, mens det også bliver påvirket af den varme, der stiger ud fra huset indefra. 

Et tag med bølgeplader kræver et minimum af vedligeholdelse. Det kan ske, at en plade revner og skal udskiftes, men ellers kan man blot lade det være, indtil det bliver utæt, og hele taget skal skiftes. 

Bølgeplader kan indeholde asbest, og den type plader skal man helt lade være med at pille ved selv. 

Det er vigtigt at vedligeholde taget, så du undgår, at der trænger vand ind i huset, hvilket kan give store skader. 

repel-icon

Det er godt at vedligeholde, fordi det forlænger levetiden på bygningsdelene. Dermed sparer vi ressourcer, når der skal produceres mindre nyt. 

Er du i tvivl? Det er bedre at vedligeholde end ikke at vedligeholde:

  • Selvom du måske får en udgift nu, så er det meget billigere at vedligeholde taget nu end at risikere en større udgift, hvis det udvikler sig til en større skade. 
  • At vedligeholde taget er med til at forebygge mere alvorlige skader med fugt, råd og skimmel på konstruktionen i boligen. 
  • Det tager kun ca. 1 time at tjekke, om der er revner i taget. Skal du skifte en plade, kan du klare det på 2 timer. Hvis du ikke sørger for, at taget er tæt, risikerer du en større reparation, der tager længere tid. 
  • Bagefter kan du fejre, at taget nu virker, som det skal, indtil du tjekker det igen om et års tid. 

Bidragsydere

Julie Trolle Boding, journalist
Tine R. Sode, fagekspert

Få hjælp til at vedligeholde dit hus

Det kan virke uoverskueligt, når du skal have overblik over vedligeholdelsen af et helt hus. Vi guider dig til, hvordan du skal tjekke de udvendige bygningsdele.