Danmark er et foregangslands indenfor grøn energi. Vi får ca. 40 % af vores energi fra vedvarende energikilder som vind og sol. Og ser vi kun på strømdelen, er det over 70 % i 2018. Se mere om andelen af grønne energikilder nederst i artiklen.

Størstedelen af den vedvarende energi kommer fra vindenergi fra de store havvindmøller, men også energiproduktion fra private husstande betyder noget i det store regnskab - og ikke mindst for den enkelte boligejer.

Antal vindmøller og solceller i Danmark

Samlet set er der 106.461 solcelleanlæg ved udgangen af september 2019. Det viser tal fra Energistyrelsen. Der er tale om alle typer af solceller og gælder både for solceller på private, offentlige og erhvervsbygninger.

Derudover er der 558 havvindmøller og 6.429 landvindmøller i Danmark. Heraf er 1.336 af dem privat ejede husstandsvindmøller. 

Både på antal og effekt fra sol- og vindenergi er Danmark en stor spiller qua sin størrelse. På internationalt plan ligger Kina dog i front på begge parametre for de to grønne energikilder. 

Flest solceller i Aarhus, Aalborg og Vejle Kommuner

I tabellen herunder kan du se, hvor mange solceller, havvindmøller og landvindmøller der er i netop din kommune. Der er tale om alle af den givne type, altså både for private, offentlige og erhverv. 

Ift. solceller viser statistikken, at Aarhus Kommune har flest solceller med 4.464. Dernæst følger Aalborg og Vejle Kommuner. Generelt er de jyske kommuner klart i front. Den første ikke-jyske kommune er Næstved Kommune med en 17. plads. I den modsatte ende ligger ikke overraskende nogle af Danmarks mindste kommuner. Frederiksberg, Vallensbæk og Læsø Kommuner har færrest solceller.

Du kan søge efter din kommune i tabellen eller sortere ud fra de forskellige typer af grønne energikilder.

Ingen vindmøller i disse kommuner

Der er vindmøller på landjorden i 83 af de danske kommuner. Det betyder, at femten kommuner ikke har en vindmølle. 

Der er flest landvindmøller i Thisted Kommune med 546. Dernæst følger Danmarks største kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune med 369. Igen er de jyske kommuner forrest. Lolland Kommuner sniger sig dog med i top 10. 

Havvindmøller findes ikke overraskende i færre kommuner. Kun ti danske kommuner kan bryste sig af at have en havvindmølle i deres farvand. Der er flest ud for Esbjerg, Lolland og Norddjurs.