Forår i haven

Foråret byder på en masse havearbejde. Der skal både plantes, luges, gødes og bekriges dræbersnegle. Få tips til haveopgaver hele foråret på denne temaside.

Gør haven forårsklar

Gør haven forårsklar

Fakta

Ajourførtdato: mandag 21. november 2016

Forårets komme betyder havearbejde. Der skal ryddes op, plantes nyt, luges, gødes og beskæres. Det er også nu, jagten på dræbersnegle skal startes, hvis du vil have blomster og grøntsager i fred.

Havearbejde i marts

10 gode råd til haven i marts

10 gode råd til haven i marts

Tips & Råd

Ajourførtdato: lørdag 26. november 2016

I årets første forårsmåned kan du bl.a. beskære træer og buske, fjerne mos og ukrudt og gøre køkkenhaven klar. Læs hvordan du gør, og find ud af hvilke blomster du kan plante.

Sådan forebygger du ukrudt

Sådan forebygger du ukrudt

Have

Ajourførtdato: tirsdag 21. februar 2017

Du kan minimere mængden af ukrudt, hvis du følger nogle enkle råd. Læs, hvordan du forebygger ukrudt i køkkenhave, blomsterbed og mellem fliser og belægninger.

sådan reparerer du din plæneklipper

Sådan gør du plæneklipperen forårsklar

Fakta

Ajourførtdato: fredag 25. november 2016

Du kan spare på benzinforbruget og undgå startproblemer, når græsset skal slås, hvis du gør plæneklipperen forårsklar ved at give den et grundigt tjek efter vinteren.

Beskæring af træer og buske

Beskæring af træer og buske

Fakta

Ajourførtdato: tirsdag 22. november 2016

Det er bedst at beskære træer og buske om sommeren, hvor planten hurtigere kan hele sårene efter grensaksen. Beskær kun, hvis du har en god grund til det.

Gør havemøblerne klar til en ny sæson

Gør havemøblerne klar til en ny sæson

Billedgalleri

Ajourførtdato: torsdag 8. juni 2017

Du kan forlænge levetiden på dine havemøbler og gøre dem pænere at se på, hvis du gør dem klar, inden du stiller dem ud om foråret. Se, hvordan du får havemøbler af træ, plastik og malede havemøbler til at se ud som nye.

Bedre Hjem

Havearbejde i april

Forår: Bekæmp dræbersnegle nu!

Trælse ting

Ajourførtdato: torsdag 9. februar 2017

Slip for en invasion af dræbersnegle i din have ved at bekæmpe dem først på foråret, mens de er små og ikke har lagt æg endnu. Læs, hvordan du bedst kommer af med dræbersneglene.

10 gode råd til haven i april

10 gode råd til haven i april

Tips & Råd

Ajourførtdato: onsdag 30. marts 2016

Hvordan kommer du i gang med køkkenhaven? Hvad skal gødes og beskæres? Og hvordan kommer du af med huller og visne steder i græsplænen? Læs 10 gode råd til haven i april.

Pleje af græsplænen

Pleje af græsplænen

Fakta

Ajourførtdato: fredag 16. december 2016

Hvis du plejer din græsplæne omhyggeligt, får du en smuk grøn plæne. Samtidig slipper du for problemer med mos og visne pletter.

Havearbejde i maj

10 gode råd til haven i maj

10 gode råd til haven i maj

Tips & Råd

Ajourførtdato: onsdag 11. maj 2016

I maj kommer der gang i haven, og det er med at få gang i gøremålene. Se her, hvad du kan plante, hvad der skal gødes, og hvad du gør med den visne rododendron.

Sådan planter du i haven

Sådan planter du i haven

Fakta

Ajourførtdato: torsdag 23. marts 2017

Forår og efterår er gode tidspunkter at plante i haven. Grav et stort hul, så der er god plads til rødderne. Roser skal plantes ekstra dybt.

Gødning

Gødning

Fakta

Ajourførtdato: torsdag 9. marts 2017

Planter har brug for gødning for at blive store og flotte. Køkkenurter, roser, sommerblomster og græsplæner har brug for lidt ekstra.

Bolius - et helejet Realdania selskab