Spørg Bolius

brusekabine i ikke-vådrum

må jeg godt stile en brusekabine i mit soveværelse,et ikke-vådrum, hvor der dog tidligere har stået en IFÖ brusekabine. Har købt en EAGO brusekabine, som sælger siger at mange hat sat op i ikke-vådrum, men som VVS-mand siger ikke vil kunne blive godkendt, og at forsikringen ikke vil betale, hvis der sker en vandskade. Hvem skal jeg lytte til? Hvad gør jeg?

Christine A

Kære Christine A.

Jeg kender ikke forskellen på de to brusekabiner og om den du fjerner har været lovligt sat op.

Du skal lytte til en autoriseret vvs installatør der har set hvor brusekabinen skal sættes op, han bør som som autoriseret kende reglerne på området.

Det er vigtigt at brusekabine er godkendt til formålet efter danske regler og at installationen er udført korrekt og af autoriseret vvs installatør.

Du kan forhøre dig i teknisk forvaltning i din kommune og så skal du kontakte dit forsikringsselskab for at sikre dig at de dækker hvis der sker skade.

Læs mere her:http://www.bolius.dk/alt-om/lejlighed/artikel/bruser-i-koekken-eller-sovevaerelse-kan-give-daarligt-indeklima/

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden