Fakta om brusenichen

  • En del af den eksisterende mur blev revet ned. Der blev bygget en ny sokkel og en ny, rund, mur op. Muren blev isoleret som en ydervæg og beklædt med hvide eternit planker, som også resten af den ydre mur er beklædt med.
  • Der blev lavet vandtilslutning, afløb og gulvvarme.
  • Brusenichen blev beklædt med kvadratiske glasmosaik-fliser i mat hvid fra Evers.
  • Loftet over brusenichen blev lavet på mål og består af 7 to-lags vinduer, som er matte udvendigt. 

Nye idéer er altid kommet let til Rie Kejser. Da hun sammen med sin mand Søren var i gang med en større ombygning af huset, var ét af de vigtigste mål at få mere lys ind i alle rum. Det nye badeværelse var ingen undtagelse.

- Vi havde allerede et badeværelse, så det nye badeværelse skulle være noget ekstra, med lys og plads, fortæller Rie Kejser og viser rundt i huset, som ligger på toppen af Rønde, 100 meter over havets overflade og med udsigt til Aarhus på den ene side og Ebeltoft på den anden.

Badeværelse i stedet for garage

Det nye badeværelse skulle bygges der, hvor der tidligere var garage.

- Vi bor på en meget skrånende grund og kunne derfor ikke bare bygge en masse nye kvadratmeter på huset, så vi havde kun 6 kvadratmeter til badeværelset, siger hun.

Bruseniche uden på huset

Samtidigt ville Rie Kejser undgå endnu en smal bruseniche, hvor hun ville føle sig klemt.

- Og så tænkte jeg: Hvorfor ikke bygge brusenichen udenpå huset, siger den 51-årige køkkenassistent.

Og det blev gjort så godt, at parret vandt kategorien "Badeværelse" i Bolius Idépris i september 2009.

Køkken, trapper og stendige i halvcirkel

Den halvcirkelformede løsning lå lige til for Rie, hvis nye køkken også er bygget i en halvcirkel, ligesom husets nye trappeafsatser og stendiger er det.

Søren Kejser rev muren ned, men resten af arbejdet tog håndværkerne sig af. Det tog nogle måneder, hvorefter ovenlysets 7 vinduer blev bygget specielt til den 1x1,35 meter store brusekabine.

Vinduer til brusekabine var det største projekt

- Vi skulle alligevel have lavet vandtilførsel, afløb, gulvvarme og isolering, så på den måde var det ikke så stort et projekt for os, som hvis man kun ville lave en ny brusekabine. Vinduerne var det største projekt, fordi det viste sig, at kabinen ikke var fuldstændigt rund, og vinduerne derfor skulle laves specielt, fortæller Rie Kejser.

I alt kostede det parret omkring 125.000 kr. inkl. moms og håndværkernes arbejde at opføre den nye bruseniche. Og de er meget tilfredse med resultatet.

Brusebad i lys

- Der er et fantastisk lys her, uanset om man tager bad om morgenen eller om aftenen, og der er god plads, siger Rie Kejser.

Det eneste, parret nu mangler at lave er en afskærmning i forhold til vand, der sprøjter ud fra kabinen. 

Det kostede brusekabinen

  • Den største udgift til materialer gik til de specialbyggede vinduer, der var nødvendige, fordi brusekabinen ikke var fuldstændigt rund. Vinduerne kostede i alt 56.000 kr. (kan gøres billigere, hvis man sørger for at lave brusenichen 100 procent rund).
  • Glasfliserne kostede i alt 5.000 kr..
  • Derudover kom ca. 64.000 kr. til håndværkere: vvs, tømrer og murer.
  • Anslået pris i alt: 125.000 kr., inkl. moms.
  • Ifølge Rie Kejser blev prisen holdt nede, da hun alligevel var i gang med en større ombygning og derfor alligevel skulle have revet mure ned og anlagt nyt badeværelse.
  • Prisen bliver højere, hvis du vælger at bygge hele kabinen plus ydermur i mursten.