Spørg Bolius

Nye vinduer giver højere varmeregning - hvad gør jeg?

Kære Bolius Eksperter

Jeg er gået fra gamle vinduer (1927) med forsatsruder til nye termoruder (tolags) og forventede at kunne spare i varme.

Nu er det modsatte sket.

Jeg må skrue fuldstændig op for varmen blot ved temperaturer omkring 0 grader, og kan alligevel ikke komme over 20 grader indendøre.

Inden termoruderne holdt jeg en temperatur på 24 grader uden at have fuld varme på.

Det resultat må da ligge væsentlig under, hvad man kan forvente af nye vinduer?

Jeg må da kunne stille håndværkere eller vinduesproducent til ansvar for det elendige resultat?

Hvad kan jeg gøre?

Mvh Ingerid B H

Hej Ingerid

Dét lyder bestemt ikke godt. Og det giver vand på de mange møller med diskussioner om, hvorvidt ældre og bevaringsværdige vinduer er bedre end nye og moderne vinduer.

Men det er jo en frygtelig historie, og det skal vi/du da have undersøgt nærmere. Der kan være en række forskellige forklaringer, lige fra manglende tætning af de nye vinduer til regulære fejl ved vinduerne.

Min hovedbekymring ligger ved manglende tætning, således at varmen ventileres ud. Hvor dine gamle vinduerne af en eller anden årsag var mere tætte. Og er det tilfældet, er der tale om byggesjusk, og ikke fejl på vinduerne.

Jeg må på det varmeste anbefale dig at få en byggesagkyndig til hjælpe dig med denne sag, herunder at føre sag mod hhv. håndværkeren, og derigennem eventuelt også vinduesproducenten. Det kan dog blive svært med bevisførelsen, men det må kigge på. Få gerne kigget på sagen hurtigst muligt, mens det stadigvæk er koldt udenfor. Du må ikke vente! Der skal klages omgående.

Forhåbentligt kan fejlen udbedres – uden at skulle skifte vinduerne. Men det kommer an på mange ting.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden