Spørg Bolius

Skal typehusfirmaet lever tegninger der viser nedgravede rør og ledninger på grunden?

Hej Bolius

Vi har nyligt bygget et nyt hus på en landejendom gennem større typehusfirma.

Vi har aldrig fået endelige tegninger over nedgravninger af vand, el, jordvarme, og tildels kloak (kun den del under huset, der også omfatter 1 m udenfor huset).

Er de ikke pligtige til at lave en brugbar tegning? som også skal indberettes til kommunen?

Vi skal i nær fremtid kloakeres fra kommunal side og der skal i den forbindelse graves...

Hvem har ansvaret, hvis der overgraves noget i den forbindelse?

Hej Torben

Det er uden tvivl typehusfirmaets ansvar, at levere korrekte tegninger. Huskompagniet er totalentreprenører, og har dermed det fulde ansvar fra myndighedsansøgning, til byggetilladelser, opførelse mv. Men også ved afleveringen. Her skal de sørge for, at byggetilladelsen er overholdt, og at der er de rette attester indleveret. Ydermere skal der laves opdateret tegninger, (as-build tegninger) hvor typisk stikledninger og kloakledninger skal tegnes rigtigt ind på nogle endelige tegninger.

Og disse tegninger skal I selvfølgelig have. Har I prøvet at kigge på det lille USB-stik som de typisk udleverer ved overdragelse? På dette usb-stik ligger ofte det hele, lige fra tegninger, til byggetilladelse, energimærker mv.

Held og lykke med det. Og tag fat på Huskompagniet for at få de rette tegninger, hvis I ikke har dem.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden