Spørg Bolius

Skal vi vente 50 dage på byggetilladelse - før vi blænder dør og bygger badeværelse?

Kære Ekspertpanel,

Min mand og jeg har købt en ejerlejlighed, som oprindeligt er to lejligheder, der er slået sammen. Dvs., at vi har to hoveddøre. Vi ønsker nu at blænde den ene dør og lave et større badeværelse. Vi har fået at vide, at en tilladelse kan tage op til 50 dage, og at der muligvis skal sættes sprinklere op i badeværelset.

Er dette korrekt, og hvilke regler gælder, når man blænder en hoveddør med en væg? Vi har jo en anden "brandvej" (vores anden hoveddør) samt altan.

Jeg kan på Københavns Kommunes hjemmeside læse mig til, at "almindelig" blænding af dør pr. 17/1-2013 ikke kræver tilladelse.

Ser frem til at høre jeres råd/svar.

På forhånd mange tak.

Mvh. Maja

Kære Maja V

Det er muligt, at forholdene er sådan, at der skal være flugtvej gennem badeværelset, hvis I blænder den omtalte entredør og indretter badeværelse.

Det kommer helt an på de konkrete brandsikkerheds- og flugt- og redningsforhold i både den sammenlagte lejlighed og bygningen som helhed.

Der er forskel på, hvor lang svartid man må forvente i de enkelte kommuner, når man søger byggetilladelse - men der skal altid forventes længere svartid, hvis tilladelsen kræver dispensation.

Så ja, selvom "almindelig blænding af dør" måske ikke kræver byggetilladelse, kræver det byggetilladelse at indrette badeværelse (i en lejlighed i en etageejendom), og de ændringer det medfører i den forbindelse både tilladelse fra ejerforeningen og byggetilladelse fra kommunen.

Derfor er det nødvendigt at have tålmodighed - og vente med at gå i gang til I (forhåbentlig) får byggetilladelse, og til I kender de betingelser, der er for at I opnår tilladelsen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden