4 ting, du ikke må fyre med i din brændeovn

4 ting, du ikke må fyre med i din brændeovn

Tips & Råd

Ajourførtdato: onsdag 12. oktober 2016

Fyr kun med rent og tørt brænde, hvis du vil undgå overdreven forurening, skorstensbrand og dårlig varmeøkonomi. Læs, hvad du absolut ikke bør fyre med i din brændeovn.

Her er de 5 dummeste steder at gemme husnøglen

Her er de 5 dummeste steder at gemme husnøglen

Tips & Råd

Publiceret: onsdag 17. februar 2016

En ekstranøgle til huset er en god idé, hvis du har glemt nøglen. Men pas på ikke at gøre det nemt for indbrudstyven. Læs Bolius’ råd til 5 steder, du IKKE bør gemme din husnøgle.

Fru Grøn: Sådan undgår du brune striber i toilettet

Fru Grøn: Sådan undgår du brune striber i toilettet

Rengøring

Ajourførtdato: fredag 27. januar 2017

Er du træt af grimme, brune kalkstriber i toilettet, som ikke forsvinder ved almindelige afkalkning? Så få her Bolius’ rengøringsekspert Fru Grøns råd til at slippe effektivt af med dem - og undgå, at de kommer igen.

Kog risengrød under dynen

Kan du koge risengrød under dynen?

Tips & Råd

Ajourførtdato: tirsdag 20. november 2018

Er det rigtigt, at du kan koge risengrød under dynen? Og er det en god idé? Find ud af det her, og læs om du kan koge anden mad under dynen.

Tips og tricks til julemåneden

Tips & Råd

Publiceret: mandag 3. december 2018

Hvordan fjerner du farvet stearin fra dugen? Hvordan holder du juletræet frisk til juleaften, og hvordan undgår du brand i det tørre gran? Følg med og få dagens decembertrick her.

Energimærkeordning for boliger ændres i 2019

Energimærkeordning for boliger ændres i 2019

Nyhed

Publiceret: tirsdag 4. december 2018

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har netop offentliggjort sin plan for, hvordan energimærket skal forbedres i 2019. Læs her, hvad der skal ske.

Intelligent pære: Luft ud, når den skifter farve

Intelligent pære: Luft ud, når den skifter farve

Nyhed

Publiceret: torsdag 4. januar 2018

Et nyt system er ved at blive testet hos 20 børnefamilier. Her er en indeklimamåler koblet sammen med en intelligent pære, som skifter farve, når det er tid til at lufte ud.

Sådan skifter du let tætningslister

Sådan skifter du let tætningslister

Tips & Råd

Ajourførtdato: onsdag 8. august 2018

Jo koldere det bliver udenfor, jo værre bliver trækken fra døre og vinduer. Lær her, hvordan du let undgår træk og spildte varmekroner ved at montere tætningslister.

Lyt til podcasten: Mig og min have

Vinter i haven

Træer og buske danner ofte grundstammen i vores haver. Mulighederne er næsten uudtømmelige og alt for ofte går vi sikkert og småkedeligt afsted i vores valg af buske og træer til haven. I denne episode vil Jesper og Andreas inspirere til i stedet at prioritere ønsker til farver, funktion og størrelse.

Med fremtidens udfordringer på vejrfronten bliver havens mikroklima desuden særligt og her spiller træer og buske en rolle idet de giver læ og skygge. Og det er, hvad vi får brug for. Så lyt med når Andreas og Jesper drager i Arboretet (botanisk samling over træer og buske) og finder inspireret. Måske Andreas finder et nyt træ til Jespers have, og så er det jo snart jul så tid til hygge med status over året bliver det også til.

Lyt med her

Pristest: Her er de billigste brændepriser i 2018

Pristest: Her er de billigste brændepriser i 2018

Test

Ajourførtdato: torsdag 4. oktober 2018

Bolius har undersøgt, hvor du køber det billigste ovntørrede brænde af bøg, ask, eg, birk og blandet løv i oktober 2018. Sammenlign brændepriserne og få gode råd om køb af træ til brændeovnen.

Stop med at rede seng om morgenen

Stop med at rede seng om morgenen

Rengøring

Ajourførtdato: tirsdag 12. september 2017

Er du opdraget med at forlade dit hjem om morgenen med en nydelig og pænt redt seng, så drop det. Det giver nemlig husstøvmider ekstra gode betingelser.

Bo bedre med miljømærkning

Bo bedre med miljømærkning

Fakta

Ajourførtdato: tirsdag 2. januar 2018

Hvilke miljømærker findes der, og hvilken relevans har de for dig som boligejer. Hvordan finder man produkter med miljømærker, og kan man tro på at de er bedre?

Bosco Verticale

Højhuse beklædt med skov renser luften i Milano

Boligreportage

Publiceret: torsdag 11. oktober 2018

Flere end 20.000 planter, buske og træer dækker de to italienske højhuse Bosco Verticale, der trækker natur, fugle og insekter ind i byen. Se og læs om de vilde, grønne højhuse.

10 gode råd til nyt køkken

10 gode råd til nyt køkken

Tips & Råd

Ajourførtdato: onsdag 11. januar 2017

Hvad skal du tænke på, når du lægger budget? Og hvordan skal du prioritere at bruge pladsen? Hent inspiration og få 10 gode råd til at komme i gang med dit nye køkken.

Du overskrider naboens grænser, når du...

Du overskrider naboens grænser, når du...

Indsigt

Ajourførtdato: fredag 7. september 2018

Er det grænseoverskridende at ringe på hos din nye nabo og sige velkommen med en buket blomster? Bolius har spurgt danskerne, hvor deres grænse går i forhold til omgang med naboen.

Magasinet Bolius

Gratis magasin om hus og have - i dette nummer har vi fokus på boligøkonomi.

Boligen spiller en afgørende rolle for vores økonomi livet igennem. I dag er tendensen, at vi køber billigere boliger, end vi har råd til, så der er også er plads til ferie og fornøjelser. Få gode råd om, hvordan du optimerer din boligøkonomi, og læs, hvordan økonomien var for tre familier, der købte hus i 1962, 1986 og 2015.

Læs magasinet her Bestil magasinet

Vi glemmer at spare, når varmen er billig

Vi glemmer at spare, når varmen er billig

Indsigt

Publiceret: fredag 6. januar 2017

Vi lever med 20 grader og uldsokker om vinteren i gamle huse. Men bor vi i et velisoleret lavenergihus, skruer vi op for varmen. Husejere reagerer ikke altid, som forskere og ingeniører antager.

Førstegangskøbere i tre årtier: Sådan var vores økonomi

Førstegangskøbere i tre årtier: Sådan var vores økonomi

Indsigt

Publiceret: tirsdag 20. november 2018

Var der råd til rejser, eller stod den på havregrød i flere år? Få tre fortællinger om, hvordan økonomien så ud for tre førstegangskøbere, der investerede i deres første hus i henholdsvis 1962, 1986 og 2015.

Hjem til den tredje alder

Abelones blog

"Vi nyder at have plads til vores arbejde, kunne slå liggestolen op og tage en lur ude på terrassen, plukke frugt og grønt i haven, men er også et eller andet sted langt inde uafviseligt godt klar over, at det ikke er her, vi skal blive (rigtig) gamle."

Abelone Glahn og hendes mand bor i en gammel skole på Falster, men overvejer at flytte i noget mindre. På Hjem til den tredje alder kan du læse med, når Abelone blogger om de tanker, overvejelser, frustrationer og glæder, der følger med, når man gør sig klar til den tredje alder.

Læs bloggen

Generelt om renten på boliglån

Generelt om renten på boliglån

Fakta

Ajourførtdato: torsdag 12. oktober 2017

Når du som boligejer ved lidt om renten på boliglån, bliver det lettere at vælge den lånetype, der er den rigtige for dig, så du ikke spiller hasard med din privatøkonomi.

Find ekstra plads i huset oppe, nede eller ude

Find ekstra plads i huset oppe, nede eller ude

Boligreportage

Publiceret: fredag 16. november 2018

Det kan lade sig gøre at få ekstra plads ved at bygge huset om. Se, hvordan tre familier med hjælp af en arkitekt har udnyttet pladsen i deres lille hus langt bedre.

Hvor meget må du samle i skoven?

Hvor meget må du samle i skoven?

Tips & Råd

Ajourførtdato: onsdag 21. november 2018

Er det forbudt at fylde bagagerum eller bæreposer med grene, blomster og mos fra skoven? Og er der forskel på reglerne i privat og offentlig skov? Få svar her.

Få hjælp af Bolius' fageksperter

Spørg Bolius

- se svar på boligejeres spørgsmål

Tilbageholdt beløb for l fejl og mangler, håndværker svarer ikke - kan jeg beholde beløbet?

Publiceret: mandag 10. december 2018

Hej Bolius, har fået udført noget arbejde med faktura osv. Prisen er vi ikke uenige om men er ikke tilfreds med det udførte arbejde og har derfor tilbageholdt beløbet. Har henvendt mig flere gange både på telefon og mail og gjort klart for at jeg meget gerne vil betale når arbejdet er udført tilfredsstillende. Dette har de accepteret men der sker ikke mere, da det nu er 2 1/2 måned siden. Har derfor sagt at jeg gerne vil have en kreditnota men det svarer de ikke på. Hvad kan jeg gøre her? Pft. Mvh. Morten.

Kun 18 år gammelt tegltag har skader, producent vil kun give delvis udskiftning – gælder garanti?

Publiceret: tirsdag 4. december 2018

Hej Bolius. Jeg købte i 2002 en ejendom hvor der i år 2000 var opført et maskinhus med Røde Dantegl tagsten (økonomimodel) på taget. Taget har en hælning på 45°. Jeg må konstatere at tagstene på nordsiden smuldrer og skaller af i store flager, og har forholdt dette for Dantegl (Monier) som egentlig afviser klagen p.g.a. forældelse, men pr. kulance vil erstatte 20% af stenene. Hvordan er retsstillingen her. Kunne jeg ikke forvente en længere levetid end 18 år på tagstenene? Nogen forslag til hvad jeg kan gøre` Med venlig hilsen Leif

Fjernet nogle fliser på terrassen og plantet et æbletræ - bedste bunddække?

Publiceret: tirsdag 4. december 2018

Hej Vi har fjernet fliser (ialt ca. 1,5 m2) på vores terrasse og plantet et Paradisæbletræ ( Malus Gorgeus) i god muldjord, som vi har tilført. Men der er meget stiv lerjord 40 cm nede. Anlægsgartneren anbefalede bunddække (da terrassen hælder ned mod træet) for at undgå overvanding. Hvad kan I anbefale som bunddække ? F.eks. stedsegrønt eller blomstrende bunddække eller græs ? mvh. Lene og Carsten Nørgaard

Forskellige fejl og mangler ved det nye hus - hvem kan rådgive så ejerskifteforsikringen dækker?

Publiceret: tirsdag 4. december 2018

Vi har købt et hus og overtog 28. marts 2018. Nu opdager vi forskellige forhold, der skal udbedres. Bl.a. at det drypper ind i vores køkken. Vi har en udvidet ejerskifteforsikring og vil meget gerne gennemgå hele husets fejl og mangler, udbedrer dem, og få dækket det af forsikringen, vi kan. Spørgsmål: Vi vil gerne have rådgivning i denne proces. Hvad kan I anbefale, at vi gør nu? Kan I hjælpe med rådgivning? Mvh. Thor Ridderhaugen

Bolius - et helejet Realdania selskab