Sådan gør du

1
Vælg og køb de ærter, der passer dig 
Begynd med at undersøge, hvilke ærter du vil have, for der er mange forskellige sorter at vælge i mellem og forskel i størrelse, smag, anvendelse og modningstidspunkt. 
2
Placering
Planlæg, hvor dine ærter skal stå, for ærter kræver plads i køkkenhaven. Vælg et solrigt sted i haven, men tænk også over, om dine ærter kommer til at skygge for andre afgrøder.
3
Sædskifte
Har du dyrket ærter i køkkenhaven før, så vælg et sted, hvor der ikke har groet ærter eller andre bælgfrugter, som fx bønner, de sidste 3-4 år. Så undgår du jordtræthed og nedsætter risikoen for skadedyrs- og sygdomsangreb.  
4
Hold afstand
Ærter sås oftest på en lang række – regn med, at der kan stå ca. 20 planter på en meter. Sås der i flere rækker, bør der være 30-40 cm mellem rækkerne – både for at give lys og luft til planterne, men også, så du nemt kan plukke dem.  
5
Planlæg et espalier
De fleste ærteplanter har brug for en form for støtte, fx et espalier. Kig på den enkelte sorts højde, og planlæg allerede inden du sår, hvordan du vil lave dit espalier. Det kan fx være snore spændt ud mellem to pinde eller et gammelt metalhegn, der spændes ud mellem to hegnspæle.  
6
Hvornår skal du så? 
Ærter skal ikke forspire, men sås direkte på voksestedet. Men da de ikke tåler frost, hverken under eller efter fremspiringen, skal du vente med at så ærter, til jordtemperaturen er omkring de 10 grader. Det er den ofte i slutningen af april.