Sådan gør du

1
Giv dine rabarber gødning
Rabarber bruger meget energi her i foråret på at sætte nye skud, og derfor er det en god idé give dem en gang gødning. Du kan bruge organisk eller kunstgødning, som forhandles i butikker og havecentre, men kompost er et rigtig godt alternativ.
2
Gød med kompost
Bruger du kompost, kan du lægge et lag på 3-5 cm ovenpå jorden rundt om dine rabarber. Ikke alene giver komposten næring til dine rabarber, den er også med til at holde ukrudtet væk og holde på fugtigheden i jorden.
3
Gød med gødning
Gøder du med gødning i granulat- eller flydende form, skal du altid følge doseringsvejledningen på produktet. Fordel granulat på jorden omkring planten eller bland flydende gødning med vand i en vandkande og vand dine rabarber med gødningsvandet.  
4
Træk dine rabarber
Afhængigt af sort og placering kan du begynde at trække dine rabarber fra april. Hvor store de enkelte skud skal være, før du høster, afhænger igen af sorten. Stilkene på nogle sorter bliver aldrig mere end en lillefingers tykkelse, hvor andre kan blive flere centimeter tykke. 
5
De unge skud
Du behøver ikke vente med at høste, til dine rabarberstilke har nået deres maksimum. De friske, unge skud kan sagtens trækkes og er superlækre til kompot og bagværk, hvor de ældre og tykkeste stilke er gode til bl.a. saft. Prøv dig lidt frem med lige netop dine sorter.  
6
Sådan trækker du rabarber 
Tag godt fat længst nede på stænglen og træk forsigtigt lige op. Pas på ikke at trække selve hjerteskuddet med op. Det undgår du bedst ved at trække en stilk op ad gangen stille og roligt. 
7
Træk ikke alle stilke
Træk kun en fjerdedel af stilkene ad gangen, da rabarberen ellers bliver for afkræftet. Der vil hurtigt skyde nye skud frem, og du kan høste igen efter en uge eller to alt efter, hvor hurtigt de nye skud vokser frem.