Købt hus med ikke godkendt 1.sal - hvem skal betale for byggetilladelsen?

Hej Bolius

For 2 år siden købte jeg et hus hvor der var bygget nyt på 1. sal

Da jeg tilfældigt undersøgte BBR stod det ikke på der.

Da jeg ville tilmelde det opdagede jeg der ikke var byggetilladelse.

Vi har nu fået lavet lovligt, men det kostede og da jeg sendte regningen til sælger mente han ikke det var hans pligt at betale.

Hvem har ret, på forhånd tak.

Hilsen Ulrik

Hej Ulrik

Det er i første omgang dig selv som ejer af ejendommen der skal betale, men hvis sælger eller ejendomsmægler har givet ukorrekte oplysninger, eller tilbageholdt oplysninger kan de muligvis gøres ansvarlige.

Det kan komme an på de konkrete forhold, salgsopstilliner og dokumenter, da man også som køber har pligt til at undersøge hvad man køber.

Hvis du har fået rådgivning af advokat eller anden form for køberrådgivning, skulle det nok have været bemærket af rådgiveren.

Afhængigt af størrelsen på beløbet kan du bede en boligadvokat vurdere de konkrete forhold, og om du har mulighed for at gøre sælger, ejendomsmægler eller løberrådgiver ansvarlig.

Læs mere her: Køb af bolig

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vis resten af forsiden