Spørg Bolius

Redskabsskur - hvordan fastgør jeg Cembrit-plader og skal Leca være coatede?

Hej Bolius

Redskabsskur i haven, 15 m2. Vi har købt et, der skal bygges op. Foreløbig er der lavet en sokkel med 9 støbte cementpæle og pindebolte, og bygget en ramme af 4x4 stolper, 5 stk. fældet ind i hinanden og skruet på pindeboltene, se foto. Nu planlægger vi med at nedgrave nogle cembrit-plader hele vejen rundt, der skal fastgøre til trærammen. Derefter plane lidt indenfor soklen med stabilgrus, og så fylde det hele op med leca-nødder. Vi har to spørgsmål i den forbindelse:

- Skal leca-nødderne være coatede? (de er ret dyre, når der skal bruges en par m3)

- Hvordan skal vi holde cembrit-pladerne fast mod trærammen? Vi kan vel ikke blot skrue dem ind i trærammen, da de jo risikerer at bevæge sig op og ned i forhold til trærammen, der ligger på nedstøbte pæle.

Ser frem til jeres svar.

 

Med venlig hilsen

Niels C A

 

Hej Niels C A

Først og fremmest ser det ud til og lyder som et velovervejet projekt I har gang i.

Hvis vi starter med Leca-nødderne findes der to slags, ikke-coatede og coatede. De ikke-coatede Lecanødder er brændte lerpartikler. De coatede Lecanødder er i forhold til de ikke-coatede overfladebehandlet, så de er vandafvisende. Derfor bruges de ikke-coatede til potteplanter. De coatede bruges primært som kapillarbrydende lag i bygninger og derfor kan overveje at bruge dem i projektet.

I forhold til fastgørelse af fibercementplader kan du få nogle særlige ’facadeskruer’ til netop det. Normalvis vil du skulle bore et større hul, så der netop er mulighed for at konstruktionen kan bevæge sig lidt, uden at pladerne revner. Spørg efter skruerne hvor du køber fibercementpladerne.

God fornøjelse med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden