Kæmpe forskel i pris på havevanding

Det er mange tusinde kroners forskel på, hvor meget det koster dig at vande din have en enkelt sommer alt efter, hvor du bor i landet. Se, hvor dyrt dit vandværk er, og hvordan du billigst vander din have.

vandekande vander bed

Der er stor forskel på vandpriser i landet. Få her et overblik. Foto: Bigstockphoto.

Sådan har vi beregnet vandforbruget på Ærø og Vesthimmerland

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens oversigt over prisen på drikke- og spildevand rundt om i Danmark er beregnet ud fra et gennemsnitsforbrug på 83,87 m3 vand.

Bolius har lagt prisen på drikke- og spildevand sammen og divideret med 83,87 for at få prisen pr m3 vand. Dette tal er så igen divideret med 1.000 for at få prisen pr. liter.

Prisen ganges med 40, der er det antal liter det anbefales at vande et nyanlagt bed med pr. m2, og der tages udgangspunkt i et bed på 200 m2.

7.680 kr. - eller næsten 2 måneders madbudget for en gennemsnitlig dansk familie med 2 børn.

Så meget kan det koste at vande et større, nyanlagt bed på 200 m2 én gang om ugen i juli og august måned på Ærø. Til gengæld kan du klare den samme størrelse bed i samme periode for under det halve, hvis du bor i Vesthimmerland. Her koster havevandingen 3.328 kr.

Det viser beregninger, som Bolius har lavet på baggrund af tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fra landets vand- og spildevandsselskaber.

LÆS OGSÅ: Reducèr din vandregning

Stor prisforskel på vand

Prisen for en liter vand er 12 øre på Ærø og 5,12 øre i Vesthimmerland.

Den vægtede gennemsnitspris for hele Danmark er 6,1 øre pr. liter.

Ifølge fuldmægtig i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Christina Hoffgaard, er tallene fra 2013, og størstedelen af alle selskaber med på listen, men af statistisk-tekniske årsager er alle ikke med.

Derfor kan den højeste vandpris reelt være højere og den laveste, lavere.

Sådan vander du haven bedst og billigst

  1. Anlæg nye bede i det tidlige forår eller i efteråret.
  2. Vand om aftenen efter spisetid eller tidligt om morgenen, når der er så lidt sol som muligt. Det reducerer fordampningen, så planterne får mest ud af vandet.
  3. Vand igennem. Jordbede og nyplantede træer og buske skal have ca. 40 liter pr. m2. Det får rødderne til at søge nedad, hvilket gør planterne mere robuste mod tørke. Sjatvanding får rødderne til at søge mod overfladen, hvilket gør dem mere sårbare. Potteplanter skal have vand, til de har suget, og det løber ud af potteskålen.
  4. Flyt potteplanterne, når du rejser. Saml potteplanterne og stil dem på et skyggefuldt sted i haven ved siden af andre bede, der skal vandes. Så skåner du både potteplanterne og din nabos ryg, hvis han hjælper med at vande potteplanterne, når du er væk.

LÆS OGSÅ: Sådan vander du haven

Sådan sparer du på havevandingen

Med de vandpriser kan det være en god idé at tænke over, hvordan du får mest muligt ud af vandet, og havefaglig leder i Haveselskabet, gartner og landskabsarkitekt, Jesper Carl Corfitzen har flere råd.

- Nyanlagte bede og meget vandkrævende planter kræver omkring 40 liter vand pr. m2 om ugen i sommerperioden juli og august, så det kan hurtigt løbe op, siger Jesper Carl Corfitzen.

LÆS OGSÅ: Genbrug af regnvand

Disse planter kræver kun lidt vand

Derfor kan du overveje at anlægge bede med planter, der ikke er så vandkrævende.

- De cottageagtige staudebed er populære nu, men de kræver meget vand. Hvis du vil have et mindre vandkrævende bed, kan jeg anbefale planter som røllike, katteurt, bakketidsel, mandstro og en prydgræs som sølvaksgræs. Brug også salvie, løvehale og rørhvene. Alle planterne går godt sammen i bedene med hensyn til farve og stemning, siger Jesper Carl Corfitzen.

Køkkenhaver kræver ekstra vand

Det er meget mere vandkrævende at have en køkkenhave eller stort anlagt staude- og surbundsbede.

- Fx kræver roser, rododendron og planter med store blade meget vand. Og køkkenhaver er noget helt særligt. De skal i sommerperioden vandes hver aften, siger Jesper Carl Corfitzen.

SE TEMA: Køkkenhave

Så meget koster vandet i gennemsnit

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udarbejdet et vægtet gennemsnit for hele Danmark for, hvad det koster at bruge en m3 vand. Det vægtede gennemsnit tager højde for, hvor mange der forbruger vand til hvilken pris.

- Drikkevand koster 24 kr./m3

- Spildevand koster 37 kr./m3.

Dit spildevandsforbrug beregnes ud fra dit drikkevandsforbrug, så selvom vandet til din havevanding ikke bliver til spildevand, men løber ned til grundvandet, betaler du også spildevandsprisen.

En m3 vand koster i gennemsnit 61 kr. svarende til 6,1 øre pr. liter vand, du forbruger.

Potteplanter og højbede kræver meget vand

Også potteplanter, kummer og højbede på en terrasse er vandkrævende.

- De skal vandes, til vandet løber igennem i bunden og må aldrig tørre ud. Man kan også sætte dem i en balje med vand, tælle til 20 eller vente til at der ikke er flere bobler se, løfte dem op af vandet og lige lade dem dryppe af. Tager man på ferie, kan man overdække højbedene og kummerne med et skyggenet eller fibernet, hvis det er muligt, råder Jesper Carl Corfitzen.

Se til grøftekanten for inspiration

Selvom alle nyplantede stauder skal have meget vand i begyndelsen, er der også mange, der kan tåle tørke, selvom det ser ud som om, de visner lidt, siger Jesper Carl Corfitzen.

– Se på, hvad der vokser i grøftekanten. Så får du en idé om, hvilke blomster du kan bruge.

Vand haven om aftenen

Når du vander planterne bør det ske meget tidligt morgen eller om aften, hvor der er lavest fordampning.

- Vander du om aftenen fra omkring spisetid har planterne hele natten til at opsuge vandet. Vær også opmærksom på, at blæsevejr tørrer jorden ud i løbet af dagen, siger Jesper Carl Corfitzen.

Drop vippevander i solskin

Vand heller ikke med en vippevander, når solen skinner.

- Ud over, at det meste fordamper, fungerer vandbygen som et forstørrelsesglas, der forbrænder planterne. Brug den kun, når solen ikke skinner. Selv bruger jeg den en time om aftenen på de bede, der skal have meget vand, siger Jesper Carl Corfitzen.

Derudover kan du lave et jorddække over jorden omkring planterne, der kan holde på fugten.

- Brug fx kompost, især hvis du har meget lerede eller sandede jorde. Komposten er jo også jordforbedrende i sig selv, forklarer Jesper Carl Corfitzen.

Regn er ikke nok til havevanding

Lidt regn kan ikke spare dig for at vande nyanlagte bede og vandkrævende planter.

- Ved nyplantede planter, skal vandet gerne 20-30 cm ned i jorden. Som tommelfingerregel når 1 mm regn 1 cm ned i jorden, så med mindre det virkelig regner meget eller regner i en lang periode, vil regnvandet kun komme ned i overfladen, og så skal du stadig vande.

pige vander have

Lidt regn kan ikke gøre det ud for at vande selv. Især nyanlagte og vandkrævende planter skal have godt med vand. Arkivfoto.

- Hvis planten står under et træ, kan det også skærme planten for regnen. I mange tilfælde kan du kun betragte regnen som en ekstra lille bonus til nyplantede planter, siger Jesper Carl Corfitzen.

Tjek, om du har vandet nok

Grav et lille hul på 20-30 cm med en lille graveske ved siden af planten, hvis du vil tjekke, om du har vandet nok. Er der fugtigt i bunden, har planten fået nok vand.

- Og hellere en grundvanding én gang om ugen end mange sjatvandinger.

Gamle planter, buske og træer skal du ikke være så bekymrede for. De er kommet dybt ned med rødderne. - Det er det, du plantede i foråret og sidste år, du skal være opmærksom på, fordi rodnettet ikke er kommet særlig dybt ned, siger Jesper Carl Corfitzen.

Plant ikke om sommeren

Han fraråder, at du anlægger bede i slut juni, juli og august, fordi det er tørrest og vil kræve absolut mest vand.

- Det bedste tidspunkt er tidligt forår eller efteråret. Stauder kan du plante ud fra september, mens træer og buske bør plantes i oktober og november eller slut marts og april. Hvis du planter i sommermånederne, får du et ekstra og meget vandkrævende projekt foran dig, siger Jesper Carl Corfitzen.

Sådan finder du ud af, hvad vand koster dig

Prisen på en liter postevand er sammensat af et fast bidrag til vand, kubikmeterpris på drikkevand, fast bidrag til spildevand, kubikmeterpris på spildevand og afgifter og momsprisen på drikkevand og spildevand.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen koster en liter vand i vægtet gennemsnit ca. 6 øre. i Danmark.

For at finde ud af, hvad vandet koster netop hos dig, kan du se på din vandregning eller -regninger, alt efter om dit vand- og spildevandsselskab er det samme selskab eller 2 forskellige. Du kan også finde prisen på vandværkernes hjemmesider.

Tjek, hvor dyrt din vandværk er i forhold til andre i denne tabel, hvor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har opgjort gennemsnitsprisen for drikke- og spildevand for de forskellige vandværker.

LÆS OGSÅ: Så meget el, vand og varme bruger en gennemsnitsfamilie

Hvis du vil regne prisen ud for en liter vand ud fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens opgørelse, skal du lægge prisen på drikke- og spildevand for dit vandværk sammen og dividere med 83,87 for at få prisen pr m3 vand. Dette tal dividerer du med 1.000, og så har du prisen pr. liter.

Drikkevand

Selskabsnavn Fast takst (Kr. inkl. moms) Variabel takst (Kr. inkl. moms) Samlet takst (husholdning, Kr. 2012 forbrug på 83,87 m3)
Albertslund Vand A/S 100,00 23,60 2.079
Andelsselskaber Stenløse Vandværk - 15,15 1.271
Andelsselskabet Strandhuse Nr. Bjert Vandværk 437,50 14,54 1.657
Andelsselskabet Ejby Vandværk 500,00 12,16 1.520
Andelsselskabet Gram Vandværk 656,25 12,79 1.729
Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning 375,00 10,16 1.227
Andelsselskabet Hammerum Vandværk 570,31 13,78 1.726
Andelsselskabet Haarlev Vandværk 602,70 14,81 1.845
Andelsselskabet Klinting Vandværk 837,50 9,85 1.664
Andelsselskabet Marielyst Vandværk 532,50 9,81 1.355
Andelsselskabet Vejgaard Vandværk 687,50 5,91 1.183
Andelsselskabet Vrå Vandværk 791,25 13,29 1.906
Andelsselskabet Ørbæk Vandværk 1.075,00 11,73 2.058
Andelsvandværket Helle Vest Amba 562,50 9,23 1.337
AquaDjurs as 659,20 18,05 2.173
Arwos Vand A/S 562,50 15,35 1.850
Asnæs Vandværk Amba 468,75 11,41 1.426
Assens Vandværk A/S 595,00 16,67 1.993
Aulum Vandværk Amba 406,25 10,04 1.248
Baunehøj Vandværk A.m.b.A. 900,00 19,67 2.550
Billund Drikkevand A/S 593,28 13,75 1.747
Birkerød Vandforsyning Amba 425,00 14,29 1.623
Bjerringbro Fællesvandværk 325,00 9,54 1.125
Bogense Forsyningsselskab A.m.b.a 1.125,00 14,55 2.345
Bolderslev Vandværk 668,75 11,23 1.610
Bording Vandværk A.m.b.a 500,00 9,54 1.300
Bornholms Vand A/S 1.221,25 17,14 2.659
Borup Vandværk 250,00 10,16 1.102
Bramdrupdam Vandværk I/S 500,00 14,23 1.693
Brande Vandværk a.m.b.a. 650,00 13,91 1.817
Branderup Vandværk 531,25 9,23 1.305
Bredebro Andelsvandværk 437,50 10,60 1.327
Broager Vandværk A.m.b.a. 477,81 14,10 1.660
Brædstrup Vandværk Amba 218,75 9,85 1.045
Brøndby Vandforsyning A/S 125,00 19,01 1.719
Brønderslev Vand A/S 500,00 20,69 2.235
Brørup Vandværk A.m.b.a. 625,00 11,38 1.579
Christiansfeld Vandforsyning A/S 479,39 12,98 1.568
Dianalund Vandværk 281,25 9,36 1.066
Dragør Vand A/S 441,15 18,14 1.962
Dronninglund Vandværk A.m.b.A 750,00 11,17 1.687
Egedal Vandforsyning A/S 420,00 16,57 1.810
Egå vandværk a.m.b.a 643,45 18,95 2.233
Energi Viborg Vand A/S 565,00 16,42 1.942
Esbjerg Vand A/S 1.501,25 13,98 2.674
Fanø Vand A/S 665,00 18,16 2.188
Farsø Vandværk I/S 250,00 9,53 1.049
Faxe Vandforsyning A/S 127,50 20,26 1.827
Faxe Vandværk Smba 625,00 16,41 2.001
Fensmark Vandværk A.m.b.a. 500,00 14,66 1.730
FFV Vand A/S 875,00 17,67 2.357
Fjerritslev Vand Amba 656,25 9,26 1.433
Fonden Djurs Vand 711,25 12,86 1.790
Forsyning Helsingør Vand A/S 568,75 20,78 2.312
Fredensborg Vand A/S 254,01 22,12 2.109
Frederiksberg Vand A/S 370,00 23,54 2.344
Frederiksberg Vandværk 625,00 15,16 1.896
Frederikshavn Vand A/S 1.312,50 15,18 2.586
Frederikssund Vand A/S 825,00 17,67 2.307
Furesø Vandforsyning a.m.b.a. 375,00 13,29 1.489
Galten Vandværk 750,00 11,41 1.707
Gentofte Vand A/S 22,00 1.845
Gilleleje Vandværk a.m.b.a. 887,50 15,80 2.213
Give Vandværk A.m.b.a 691,25 13,91 1.858
Gl. Hørning Vandværk 250,00 12,66 1.312
Gladsaxe Vand A/S 23,90 2.005
Glamsbjerg vandværk 95,00 8,29 790
Glostrup Vand a/s 217,50 20,00 1.895
Grenaa & Anholt Vandforsyning a.m.b.a 650,00 13,28 1.764
Greve Vandværk A.m.b.a. 500,00 16,75 1.905
Grindsted Vandværk A.m.b.a. 693,13 10,46 1.570
Guldborgsund Vand A/S 915,00 19,64 2.562
Haderslev Vand A/S 850,75 18,10 2.369
Hadsten Vandværk A.M.B.A 798,75 13,91 1.966
Hadsund Vandværk a.m.b.a. 412,50 10,85 1.323
Halsnaes Forsyning A/S 837,50 21,33 2.626
Halsnæs Vandforsyning a.m.b.a. 762,50 23,41 2.726
Hammel Vandværk amba 500,00 12,05 1.511
Hasselager-Kolt Vandværk A.M.B.A. 512,50 15,16 1.784
Hedensted Vandværk 250,00 11,41 1.207
Helsinge Vandværk 762,50 17,67 2.245
Herlev Vand A/S 23,51 1.972
Herning Vand A/S 625,00 13,85 1.787
Hillerød Vand A/S 656,25 18,66 2.222
Hinnerup Vandværk A.m.b.a. 13,65 1.145
Hjallerup Vandforsyning 781,25 9,54 1.581
Hjerting Vandværk Amba 350,00 11,41 1.307
Hjørring Vandselskab A/S 1.292,50 15,04 2.554
Holbæk Vand A/S 17,10 1.434
Hornbæk Vandværk Amba 562,50 14,41 1.771
Hornslet Vandværk A.m.b.a 375,00 10,17 1.228
Horsens Vand A/S 350,00 12,98 1.439
HTK Vand A/S 27,67 2.321
Hurup Vandværk 625,00 11,42 1.583
Hvidovre Vand A/S 23,15 1.942
Hæstrup Vandværk I/S 725,00 10,79 1.630
Høng Vandværk a.m.b.a. 812,50 8,91 1.560
Hørsholm Vand ApS 25,31 2.123
Haarby Vandværk 1.168,75 13,60 2.309
I/S Almtoft-Kjellerup Vandværk 343,75 11,16 1.280
I/S Ørslev Vandværk 375,00 12,04 1.385
Ikast Vandforsyning A.m.b.A 468,75 12,66 1.531
Ishøj Vand A/S 226,25 22,00 2.071
Jammerbugt Forsyning A/S 747,00 13,02 1.839
Jyllinge Vandværk a.m.b.a. 950,00 18,42 2.495
Kalundborg Vandforsyning A/S 19,92 1.671
KE Vand A/S 480,00 16,31 1.848
Kerteminde Forsyning - Vand A/S 500,00 17,44 1.963
Klemensker Vandværk 562,50 12,35 1.598
Kvarmløse-Tølløse Vandværk 13,24 1.110
Køge Vand A/S 243,01 20,76 1.984
Langeland Vand ApS 900,00 11,16 1.836
Langeskov Vandværk 287,50 10,79 1.192
Lejre Vand A/S 585,66 13,86 1.748
Lemvig Vand og Spildevand A/S 680,00 12,98 1.769
Juelsminde Grundejerforening 500,00 11,64 1.476
Lille Næstved Vandværk 312,50 13,29 1.427
Lille Skensved Vandværk Amba 250,00 11,10 1.181
Lillerød Andelsvandværk a.m.b.a. 375,00 12,67 1.438
Lindholm Vandværk a.m.b.a 462,50 12,01 1.470
Lolland Vand A/S 785,66 29,35 3.247
Lyngby-Taarbæk Vand A/S 23,60 1.979
Læsø Vand A/S 1.102,50 10,36 1.972
Løgstør Vand Amba 897,50 12,79 1.970
Løgten Skødstrup Vandværk A.m.b.a. 518,75 11,29 1.466
Løkken Vandværk 687,50 10,78 1.592
Mariager Vand Amba 548,75 10,79 1.454
Mariagerfjord Vand a/s 675,00 12,66 1.737
Midtfyns Vandforsyning A.m.b.A. 525,00 10,54 1.409
Morsø Forsyning A/S 680,00 15,86 2.010
Mørkøv Vandværk 437,50 11,41 1.394
Mårslet Vandværk 500,00 12,04 1.510
NFS Vand A/S 500,00 17,66 1.981
NK-Vand A/S 936,60 19,26 2.552
Nordenskov Vandværk 562,50 9,41 1.352
Nr. Uttrup Vandværk Amba 640,00 13,41 1.765
Nybrovejens Vandværk A.m.b.a 525,00 15,16 1.796
Nyhuse Vandværk a.m.b.a. 625,00 12,37 1.662
Næsby Vandværk 600,00 13,29 1.715
Nørre Alslev Vandværk 787,50 13,29 1.902
Odder Vandværk A.m.b.a. 450,00 11,41 1.407
Odsherred Vand A/S 1.100,00 15,16 2.371
Otterup Vandværk 500,00 12,66 1.562
Outrup Vandværk I/S 1.100,00 10,93 2.016
Oxby Og Ho Vandværk a.m.b.a. 750,00 12,66 1.812
Padborg Vandværk A.m.b.a 460,00 12,26 1.488
Pandrup Vandværk 312,50 11,13 1.246
Randers Spildevand A/S 425,00 16,18 1.782
Rebild Vand & Spildevand A/S 1.060,00 10,00 1.899
Ringkjøbing-Skjern Vand A/S 1.075,00 14,85 2.320
Ringsted Vand A/S 185,55 18,63 1.748
Roskilde Vand A/S 375,50 22,15 2.233
Rudersdal Forsyning A/S 437,91 17,00 1.864
Ry Vandværk 812,50 13,43 1.939
Rødding Vandværk Amba 675,00 11,92 1.675
Rødekro Vandværk 475,00 11,41 1.432
Rødovre Vand A/S 22,18 1.860
Rønne Vand A/S 806,25 14,23 2.000
Sdr. Felding Vandværk a.m.b.a. 500,00 10,16 1.352
Silkeborg Vand a/s 787,50 13,84 1.948
Sindal Vandværk Amba 800,00 11,23 1.742
SK Vand A/S 1.237,20 14,36 2.442
Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S 1.106,25 17,66 2.587
Skive Vand A/S 687,50 14,23 1.881
Skovlund/Ansager Vandværk 537,50 11,41 1.495
Skærbæk Vandværk 475,30 11,20 1.415
Snejbjerg Vandværk A.m.b.a. 500,00 12,04 1.510
Solrød Vandværk a.m.b.a. 231,25 14,97 1.487
Sorø Vand A/S 520,00 19,40 2.147
Struer Forsyning Vand A/S 555,45 12,86 1.634
Strømmen Vandværk 478,75 12,66 1.541
Støvring Vandværk a.m.b.a. 375,00 11,04 1.301
Sunds Vand- og Varmeværk 218,75 8,91 966
Svendborg Vand A/S 600,00 19,70 2.252
Svinninge Vandværk 250,00 11,10 1.181
Sydals Øst Vandforsyning 543,75 10,16 1.396
Sønderborg Vandforsyning A/S 555,00 15,64 1.867
Søndersø Vandværk 375,00 7,66 1.017
Tarup Vandværk 568,75 11,95 1.571
Thisted Drikkevand A/S 713,75 15,90 2.047
Tinglev Vandværk 700,00 13,26 1.812
Tistrup Vandværk 562,50 10,54 1.446
Toftlund Vandværk Amba 625,00 11,17 1.562
TRE-FOR Vand A/S 1.250,00 15,16 2.521
Tune Vandværk A.m.b.a. 562,50 23,10 2.500
Tønder Vand A/S 1.286,00 14,78 2.526
TÅRNBYFORSYNING Vand 256,25 18,38 1.798
Tårs Vandværk Amba 750,00 11,41 1.707
Udsholt Vandværk A.m.b.a. 1.600,00 13,91 2.767
Ulfborg Vandværk Amba 531,25 11,41 1.488
Ulsted-Ålebæk Vandværk A.m.b.a. 1.000,00 13,54 2.136
Vallensbæk Vandforsyning A/S 125,00 25,30 2.247
Vamdrup Vandværk 662,50 11,41 1.620
Vand Ballerup A/S 20,41 1.712
Vandcenter Syd as 600,00 17,35 2.055
Vandforsyningen Brovst og Omegn 400,00 9,16 1.168
Vandforsyningen Østlolland a.m.b.a. 1.331,25 17,92 2.834
Vandværket Lyngen 587,50 15,16 1.859
VARDE VANDFORSYNING A/S 951,25 12,00 1.958
Vejen Forsyning A/S 750,00 14,54 1.969
Vemb Vandværk 412,50 11,10 1.343
Verdo Vand 693,75 16,00 2.036
Vestforsyning Vand A/S 682,50 14,04 1.860
Vesthimmerlands Vand A/S 632,50 12,13 1.650
Videbæk Vand A/S 625,00 12,29 1.656
Vildbjerg Vandværk 500,00 11,41 1.457
Vodskov Vandværk 602,50 19,06 2.201
Vordingborg Vand A/S 647,00 19,71 2.300
Ærø Vand A/S 1.912,50 15,16 3.184
Ølgod Vandværk Amba 500,00 10,86 1.411
Aabybro Vand A.m.b.a. 828,75 11,87 1.824
Aalborg Forsyning, Vand A/S 1.250,00 13,35 2.370
Aalestrup Vand a.m.b.a. 937,50 11,41 1.895
Århus Vand A/S 687,50 21,18 2.464
Aars Vand 850,00 12,80 1.924

Spildevand

Selskabsnavn Fast takst (Kr. inkl. moms) Variabel takst (Kr. inkl. moms) Samlet takst (husholdning, Kr. 2012 forbrug på 83,87 m3)
Afløb Ballerup A/S 0 33,25 2.789
Albertslund Spildevand A/S 32,86 2.756
Allerød Spildevand A/S 45,37 3.805
AquaDjurs as 708,16 37,5 3.853
Arwos Spildevand A/S 312,5 38,75 3.563
Assens Spildevand A/S 685 45,5 4.501
Billund Spildevand A/S 708,16 41,2 4.164
Bornholms Spildevand A/S 643,75 33,45 3.449
Brøndby Kloakforsyning A/S 29,5 2.474
Brønderslev Spildevand A/S 41,25 3.460
Dragør Spildevand A/S 38,3 3.212
Egedal Spildevand A/S 49,15 4.122
Energi Viborg Spildevand A/S 38,03 3.190
Esbjerg Spildevand A/S 707,5 25,2 2.821
Fanø Vand A/S 710 48,75 4.799
Favrskov Spildevand A/S 625 42,5 4.190
Faxe Spildevand A/S 558,75 35,6 3.545
FFV Spildevand A/S 708,16 34,58 3.608
Fredensborg Spildevand A/S 42,59 3.572
Fredericia Spildevand A/S 250 23,5 2.221
Frederiksberg Kloak A/S 12,1375 1.018
Frederikshavn Spildevand A/S 842,5 38,21 4.047
Frederikssund Spildevand A/S 717,5 42,5 4.282
Furesø Spildevand A/S 44,5 3.732
Gentofte Spildevand A/S 28,2 2.365
Gladsaxe Spildevand A/S 28,8 2.415
Glostrup Spildevand a/s 28 2.348
Greve Spildevand A/S 35 2.936
Gribvand Spildevand A/S 686,34 50,31 4.906
Guldborgsund Spildevand A/S 708,16 35,62 3.696
Haderslev Spildevand A/S 708 45,08 4.489
Halsnaes Forsyning A/S 625 51 4.902
Hedensted Spildevand 708 31,25 3.329
Helsingør Forsyning Spildevand A/S 656,25 39 3.927
Herlev Kloak A/S 31,28 2.624
Herning Vand A/S 26,88 2.254
Hillerød Spildevand A/S 42,41 3.557
Hjørring Vandselskab A/S 843,75 37,5 3.989
Holbæk Spildevand A/S 250 32,52 2.978
Horsens Vand A/S 708,75 26,21 2.907
HTK Kloak A/S 31,5 2.642
Hvidovre Spildevand A/S 35,46 2.974
Hørsholm Vand ApS 33,79 2.834
Ikast-Brande Spildevand A/S 625 34,38 3.509
Ishøj Spildevand A/S 35 2.936
Jammerbugt Forsyning A/S 706 23,55 2.681
Kalundborg Spildevandsanlæg A/S 41,19 3.455
KE Afløb A/S 22,8 1.912
Kerteminde Forsyning - Spildevand A/S 500 30 3.016
Kolding Spildevand A/S 585 36,56 3.651
Køge Afløb A/S 39,77 3.336
Langeland Spildevand ApS 687,5 31,25 3.308
Lejre Spildevand A/S 708,16 41,86 4.219
Lemvig Vand og Spildevand A/S 708,13 29,44 3.177
Lolland Spildevand A/S 722,94 56,35 5.449
Lyngby-Taarbæk Spildevand A/S 26,63 2.233
Læsø Vand A/S 388,75 21,4 2.184
Mariagerfjord Vand a/s 642,5 32,19 3.342
Middelfart Spildevand A/S 50,75 4.256
Morsø Forsyning A/S 618,75 42,38 4.173
NFS Spildevand A/S 500 40 3.855
NK-Spildevand A/S 708,16 45,11 4.492
Odder Spildevand A/S 625 26,88 2.879
Odsherred Spildevand A/S 705 45 4.479
Randers Spildevand A/S 38,5 3.229
Rebild Vand & Spildevand A/S 41,25 3.460
Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S 812,5 37 3.916
Ringsted Spildevand A/S 28,56 2.395
Roskilde Spildevand A/S 36 3.019
Rudersdal Forsyning A/S 29,08 2.439
Rødovre Spildevand A/S 29,58 2.481
Samsø Spildevand A/S 781,66 70,3 6.678
Silkeborg Spildevand A/S 656,25 30 3.172
SK Spildevand A/S 708,75 53,13 5.165
Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S 407,5 32,5 3.133
Skive Vand A/S 656,25 31,88 3.330
Solrød Spildevand A/S 30 2.516
Sorø Spildevand A/S 562,5 51,55 4.886
Stevns Spildevand A/S 740 60 5.772
Struer Forsyning Spildevand A/S 23,75 1.992
Svendborg Spildevand A/S 200 35,51 3.178
Syddjurs Spildevand A/S 782,57 41,2 4.238
Sønderborg Spildevandsforsyning A/S 43,63 3.659
Thisted Spildevand A/S 708 31,76 3.372
Tønder Spildevand A/S 585 36,13 3.615
TÅRNBYFORSYNING Spildevand 29,36 2.462
Vallensbæk Kloakforsyning A/S 33,46 2.806
Vandcenter Syd as 625 32,38 3.341
VARDE KLOAK OG SPILDEVAND A/S 600 29 3.032
Vejen Forsyning A/S 700 31,75 3.363
Vejle Spildevand a/s 726,11 32,5 3.452
Vestforsyning Spildevand A/S 700 24,83 2.783
Vesthimmerlands Vand A/S 586,55 32,44 3.307
Vordingborg Spildevand A/S 250 52,5 4.653
Ærø Vand A/S 782 72,88 6.895
Aalborg Forsyning, Kloak A/S 687,5 28,13 3.047
Århus Vand A/S 28,86 2.421

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab