I mere end fire år har vi her i Videncentret Bolius arbejdet med projekt Hjem til den tredje alder, og jeg går til bekendelse: Det har været en af de bedste og mest spændende kampagner, vi har arbejdet med. Og arbejdet stopper ikke, men fortsætter i et nyt udseende her på bolius.dk og i nyhedsbrevet.

Vi vidste fra start, at mange tager deres boligforhold op til overvejelse, når de rammer pensionsalderen, eller børnene er flyttet hjemmefra. Vi vidste også, at det er noget, man bør gøre for at slå rødder og føle sig hjemme et nyt sted. Men flere har manglet input til, hvordan de kommer i gang.

Mange har måske boet det samme sted i mange år, og de er glade for og knyttet til det, men måske ville et mindre hus med en mere overskuelig have være en bedre løsning, der giver mere overskud. Ret hurtigt så vi, at inspirerende artikler, om hvad andre gør, var til stor nytte – især det, der handlede om bofællesskaber.  

Handler om livskvalitet

Med titlen ”Hjem til den tredje alder” faldt mange brikker på plads, for den korte sætning siger egentlig det hele. Det handler om at finde hjem. Det rette hjem til den tredje alder, og alt hvad det indebærer inden for de fysiske rammer, indretning, glæde – kort sagt at skabe livskvalitet i sit hjem. 

Og meget tydede hurtigt på, vi ramte rigtigt og leverede læseglæde. I kampagnens tre aktive leveår har vi haft næsten 1 mio. besøg inden på sitet tredjealder.dk. Vi har fået 200.000 reaktioner på vores facebookside, og over 20.000 af jer modtager hver måned vores nyhedsbrev, som I flittigt åbner flittigt og læser med på. 

Givende dialog hjælper os

Foruden de imponerende tal er der mange glæder for os i dialogen med jer. Det er alle jeres spørgsmål, der giver os indsigt, tilbagemeldinger om, at vores viden gør en forskel og nytte. Vi hører de gode historier om, hvordan store valg bliver truffet, og vi viderebringer de gode oplevelser, vi har fået lov til at følge med i. Det er et emne med meget varme og engagement.

Den store og vedvarende interesse har betydet, at vi nu rykker alt indhold over på bolius.dk, så det bliver en fast, integreret del af os – Videncentret Bolius. Det betyder, vi også fremadrettet vil lave endnu mere indhold og fortsat sende nyhedsbreve i jeres retning.

Få overblik over seniorbofællesskaber

Vi har i samarbejde med Realdania og analysevirksomheden Methods lavet et stort research-arbejde og fremstillet et Danmarkskort over de seniorbofællesskaber, der findes i Danmark. Netop fordi vi ved, der er stor interesse på det område. 

På Danmarkskortet kan du nemt og overskueligt se både eksisterende og kommende bofællesskaber – både nær ved dig, eller hvis du går med drømme om at flytte til den anden ende af landet. Se kortet her.

Og vores populære blogger Abelone har lavet tre opsamlende artikler med alle de erfaringer, hun har gjort sig igennem den fire år lange proces med at finde den rigtige bolig til hende og mandens tredje alder. Læs det første af Abelones nye indlæg.

Til sidst vil jeg gerne sige stor tak til alle jer, der har besøgt vores side og læst vores nyhedsbrev i de forgangne år. Vi glæder os til at kunne levere endnu mere god viden til jer fremover, og vi er fortsat meget interesseret i at høre dine og jeres erfaringer, udfordringer og glæder. Du er derfor, som altid, velkommen til at skrive til mig. 

Rigtig god læselyst.