Billedgalleri: Kom med til verdens største haveshow

Hvert år løber verden største haveshow af stablen i maj måned i hjertet af London. Arrangementet hedder Chelsea Flower Show (CFS), og er for blomster- og haveelskere hvad Disneyland er for børn og barnlige sjæle.

Det er her de nyeste havetrends vises og fortolkes. Det er også her, planteforædlerne præsenterer årets nye sorter, og det er her, man kan købe det skønneste haveudstyr og redskaber. Der er således masser af inspiration at tage med tilbage til de hjemlige parceller.

En gammel klassikker

Det er det engelske haveselskab, Royal Horticultural Society, der står bag arrangementet – og Chelsea-showet er blot et af flere engelske haveshows og –udstillinger, som finder sted landet over, fra tidligt forår til langt hen på efteråret. Er du selv interesseret i haver og blomster, kan du overveje en tur til et af de overdådige shows. Læs mere på www.rhs.org.uk.

Chelsea Flower Show har 102 år på bagen og afholdes på arealerne omkring Royal Hospital, der er plejehjem for krigsveteraner. Hele området fylder 50.000 m2. Udstillingen åbnes altid af Dronning Elizabeth, og de følgende fem dage besøges det af op mod 160.000 mennesker.

De forskellige showhaver, stande og planter bedømmes af en dommerkomite og tildeles guld-, sølv- og bronzemedaljer. Der kåres desuden en ’Best in show’ have, der naturligvis er en utrolig eftertragtet titel, og sidst på ugen vælges publikums favorit.

Oplev stemningen fra Chelsea i billedserien – og få gode ideer til din egne have.

Podcast: Mig og min have

Episode 3: Havetrends i 2019

Sukkulenter, kaktusser, grønne stueplanter. De seneste år har vi set en kæmpe grøn bølge suse ind i de danske hjem. Men hvad bliver det nye spændende, som vi skal indrette med i vores stuer, på altaner og i haven? Haveekspert Jesper Corfitzen er sammen med sin medvært Andreas Saxild taget til gartneriet Lammehave i Ringe på Fyn for at få et bud på, hvad der bliver dette års helt store sællert. Så lyt med og kom på forkant, så det er dine planter, som naboen skuer efter.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit