Tema

Naboer

Alt for mange boligejere ender i en nabostrid. Få gode råd om, hvordan du undgår og løser en konflikt med naboen. Og find regler om alt fra støj til skel, hæk og træer. Alt sammen på denne temaside.

Sådan skaber du et godt naboskab

I en flytteproces er der mange ting man skal være opmærsom på. Èn af dem er det nye kvarter og de tilhørende nye naboer. Vi giver gode råd til hvordan du kan få et godt forhold til din nabo som nytilflytter, og hvordan i undgår konflikter. På den måde har i de bedste forudsætninger for et godt naboskab. 

Se hvad folk finder grænseoverskridende i videoen her

Naboer – regler for skel

En af de ting der ofte skaber konflikter mellem naboer, er skellet der skiller grundene. Skellet viser hvor din råderet over grunden går til, og det har derfor betydning for placering af hegn og hæk. Ved fælles hæk eller hegn opstår der ofte spørgsmål om, hvordan hækken skal klippes og hvordan hegnet skal males. læs med her, og bliv klogere på reglerne, så du ved hvad du må og ikke må. 

Naboer - trælse ting

Selvom du har et godt forhold til din nabo, kan der hurtigt opstå trælse situationer. Ofte er det situationer der er opstået tilfældigt eller pludseligt, som kan sætte jeres naboskab på prøve. Det kan være alt fra cigaretrøg hen over hækken, oversvømmelse fra naboens grund eller skvadderkål der breder sig. læs med her, og se hvad du kan gøre ved de irriterende problemer.