Naboer

Alt for mange boligejere ender i en nabostrid. Få gode råd om, hvordan du undgår og løser en konflikt med naboen. Og find regler om alt fra støj til skel, hæk og træer. Alt sammen på denne temaside.

Seneste nyt om naboer

Kan naboens sprøjtning mod ukrudt være årsag til, at vi fik ondt i maven af at spise bær fra vores have?

Spørg Bolius

Publiceret:

(jeg har netop forsøgt at sende nedenstående til jer, men noget gik vist galt, så prøver jeg igen) Evt. giftighed af ribs, jordbær og blåbær ramt af hormonsprøjtemiddel. En nabo har medio juni foretaget sprøjtning med hormonmiddel på hele sin grund, fyldt med meterhøjt ukrudt. - Dette fik jeg at vide af anden nabo 5 dage efter, at det var sket. Jeg var 4 dage før blevet ramt af meget kraftige mavesmerter, (som gradvist fortog sig i løbet af 3-4 dg), efter at jeg havde spist nogle få ribs, fra busk tæt ind til den fælles hæk. - Efterfølgende har jeg hverken turdet spise hverken ribs eller jordbær. - Nu begynder blåbærrene at modne på mine 4 buske og både mine børnebørn og jeg selv er meget frustrerede over, at det evt. kan give store problemer at spise dem. - Jeg blev inspireret til at kontakte jer, efter at jeg for nylig læste jeres artikkel om godt naboskab, og har netop ikke kontaktet den unge nabo, da jeg er bange for, at temparamentet kan løbe af med mig, når min græsplæne tillige er fyldt med mere eller mindre besværlige ukrudtsplanter. Jeg ser frem til et snarligt svar på giftigheden af hormonmidler, da jeg ikke entydigt har finde svar på nettet . Mvh Inge Smith

Naboer sætter nyt hegn, må de vende grim bagside mod vores grund - hvordan er reglerne?

Spørg Bolius

Ajourførtdato:

Vores nabo er ved at sætte hegn op - de har fået bygget et hus og i den forbindelse blev en gammel "hæk" lidt ødelagt og de spurgte om vi havde noget imod at de fjernede hækken og satte et hegn op. Det havde vi selvfølgelig ikke. Hegnet har de besluttet skal ligge helt op af de fliser de har fået lagt og ikke i skellet da der ligger rødder osv. som ikke er blevet fjernet. Vi har ikke set det hegn som de er ved at få sat op og jeg er lidt bange for om vi kommer til at skulle kigge på en bagside af et hegn. Er der ikke nogen reglerne for det? Vi går og bider os i tungen hele tiden da vi ikke vil skabe uro. Vi flyttede selv ind i sep 2018 og er lidt kede af at miste det grønne og at deres hus ligger så tæt på vores. På forhånd tak. Gitte.

Sådan skaber du et godt naboskab

Se hvad folk finder grænseoverskridende i videoen her

Naboer – regler for skel

Naboer - trælse ting

Bolius - et helejet Realdania selskab