Se hjemmet her

Amager har skiftet karakter over de sidste par årtier. Fra at være omtalt som ”lorteøen”, så er øen, der ligger i ’ske’ med København, i dag et trendy område at bo i. Den tætte beliggenhed på Rådhuspladsen, den nyere Amager Strandpark og det rige butiksliv på Amagerbrogade tillokker mange.

Fotograf Pia Schellerup og hendes mand Henrik, der er vvs’er, bor i en lys lejlighed på 73 kvm tæt på Amagerbrogade sammen med datteren Vera og hunden Bettie. Lejligheden ligger i en klassisk ejendom fra 1930’erne, opført i røde mursten med dannebrogsvinduer, gårdmiljø og små fælles forhaver.

- Vi bor super godt og centralt, tæt på Københavns centrum, hvor jeg har mit kontor og studie. Vi holder meget af Amager, for området har alt, hvad vi har brug for - lige fra central beliggenhed til de fedeste butikker og loppemarkeder og en dejlig strand, hvor vi tit cykler ud og bader eller spiser frokost, fortæller Pia.

Hun synes, det er sjovt at se, hvordan Amager har udviklet sig bare i de 8 år, parret har boet her.

- Fra at blive kaldt ”lorteøen” til i dag at være et hipt område med nyopførte, dyre boliger, der breder sig med lynets hast og har fået flere priser for deres udformninger og unikke byggerier.

Welcome to U.S. of Kitsch

Så snart, man står foran familien Schellerups hovedør, skiller de sig ud fra de andre familier i opgangen -med en bemærkelsesværdig, orangeflammet dørmåtte og et overdådigt amerikansk dørskilt med ordet’Welcome’.

Indenfor åbenbares en overraskende verden fuld af farver, fantasifuld indretning og skæve indslag. Først møder entreen, der prydes af masser af glamour og pompøse prismelysekroner, gevirer og en meget lyserød kommode. Hjemmet er et overflødighedshorn af sjovt og spændende 1950’er- og 60’er-kitsch.

For Pia elsker farver og mønstre, og det ses overalt i de lyse rum. Hun boede i USA med familien i en årrække, hvilket har sat sit varige præg på hendes stil. Og da hun som fotograf professionelt arbejder med at skabe billeder - både pinupbilleder, billedserier og modefotos – så skaber hun også stemningsbilleder i familiens hjem af ting og møbler i en skønsom blanding. Alt godt fra IKEA, internettet, Den blå avis, storskrald, loppemarkeder og lokale butikker. 

Malmø er et mekka for kitsch-shoppere

- Jeg tager også tit til Malmø for at handle, for svenskerne er langt mere amerikaniserede, end vi er – og det kan jeg godt lide. Her finder jeg alt fra amerikanske hold kæft-bolsjer med chili og kanel til forsølvedekukure, griner Pia.

I stuen er hylderne og den store teaktræsskænk fyldt med sjovt og farverigt amerikansk kitsch. Alt fra små pastelfarvede amerikanerbiler, Walt Disney-figurer og en buste af Elvis Presley, som parret er store fans af.

På væggen hænger billeder af pinup girls i glade, finurlige farver samt store og små gevirer. Væggen over sofaen er tapetseret med flot turkisfarvet tapet - et genoptryk fra 1950’erne.

- Næsten alle, der har været i vores lejlighed siger, det er en sjov oplevelse og en eventyrlig verden at komme ind i. Og det gør mig glad, fortæller Pia.

- Mange synes nok, vi er modige, fordi vi tør at give farverne og fantasien fuld skrue. Vores ting skal ikke partout være gamle og fra 1950’erne og 1960’erne, bare de har det rigtige udtryk, som vores lyserøde Malibou-kommode fra ILVA, som vi har i entreen, eller den store blå plexi-loftslampe fra Kartell, der hænger over sengen i soveværelset. Vi blander hellere end gerne gammelt og nyt.

Marilyn, Elvis og leopardprint

Både Pia og manden Henrik syr boligens indretningseffekter. Hun syr hatte, dukker og fascinators - han syr puder, gardiner og sengetæpper. Leopardmønsteret hører klart til et af parrets favorittekstiler, og naturligvis har de også leopardhåndklæder på badeværelset sammen med et forhæng fyldt medamerikanske tatoo´er.

I Køkkenet er det skakternede gulv, gaskomfuret og de hvide klassiske fliser med til at understrege 1950’er- stilen.

- Jeg samler på alt muligt retro til boligen blandt andet pinup-piger fra 1950’erne, både billeder og figurer. Og så er jeg vild med sjove figurer fra loppemarkeder som Marilyn Monroe-figuren og Elvis. Vigtigst i vores hjem er, at vi sætter vores eget præg på tingene. Allerede som barn gik jeg meget op i at indrette mit værelse på ny flere gange om året, griner Pia.

Datteren Veras børnehjørne i soveværelset er et rent eventyrunivers at komme ind i med store, lyserøde plastikflamingoer, tapeter og sjove opbevaringsæsker med leopardmønster. Væg og kommode er malet i pink bubblegum, en vild farve der var hot i 50érne.

- Vi vil altid have et hjem med personlig indretning, hvor vi tør at lege og eksperimentere, for vi kan slet ikke lade være, slutter Pia Schellerup med et stort grin.