Se Villa Krak her

Hele huset er fyldt med sjove og nyskabende ideer og masser af hjemmelavede løsninger: Håndklædeholdere af kobberrør, et brillestativ som skulpturel opsats, isoleringsfødder fra højspændingsmaster som fødder på et Ferrari-rødt badekar og en jernskål fra Ikea i en smuk form.

Det er ikke en helt almindelig villa, som Line og Viggo bor i. Villaen fra 1864 er oprindeligt bygget som sommerbolig for Thorvald Krak, grundlæggeren og opfinderen af Kraks vejviser.

Klovdyr forbudt!

Der er flere sjove servitutter til ejendommen, bl.a. at man ikke må holde klovdyr. Selvom huset oprindeligt var tænkt som et sommerhus i landlige omgivelser, og faktisk stadig ligger på en fredelig villavej, har byudviklingen gjort, at villaen i dag ligger 1 minut fra den centrale del af Østerbro.

Villaen på omkring 280 m2 danner rammen for parret og deres 2 børn, Agnes og Otto. Line og Viggo arbejder begge i filmbranchen, han som belysningsmester, hun som lineproducer, og begge er i deres arbejdsliv vant til at arbejde med æstetiske og opfindsomme løsninger.

10 spejle i forskellige aldre

Det kan ses i Villa Krak. Parret er optaget af design og sjovt boliginteriør, men også af deres egne løsninger. På en væg er der fx hængt 10 spejle fra forskellige tidsaldre, som mere udgør et tableau end et spejl, og i soveværelset har Viggo bygget en sjov kube rundt om et Ikea skoskab.

Her er også indsat et fantastisk vinduesparti, som er monteret med et sindrigt gardinsystem, opfundet af Viggo, der kan lukke alt lys ude.

Sjov app til boligen

- Om aftenen kan vi godt lide at sidde og tegne og lave boligplaner. Vi har fundet en sjov applikation ’Houzz’ til vores Ipad, og den udmærker sig ved at have utroligt mange ideer på en amerikansk, men på en ikke særlig æstetisk måde.

- Det frigør ideerne, så vi ikke kommer til at annektere hele ideen, men kan løsrive den fra sammenhængen og sætte den ind i vores egen verden og vores opfattelse af smukt og spændende design, fortæller Viggo.

Ko-sofa kan skilles ad

- De værdier, der tæller for os, når vi indretter, er bl.a., at vores ting skal kunne vendes og drejes flere gange. Vi kan godt lide at ændre rummenes funktioner, og vi har fx haft stue 3 forskellige steder. Det betyder, at vores møbler skal kunne mere end én ting, som ko-sofaen der er lavet som flere moduler, der kan skilles ad, siger Line.

- Vores puder i sofaen er designet med forskellige farver og knapper på hynderne, så de kan vendes og dermed give rummet et helt andet udtryk. Vores indretning afspejler jo ikke bare, hvem vi er, men også boligens egen personlighed... jeg tror, vi ville bo anderledes, hvis vi boede i en helt moderne bolig, som sikkert ville indbyde til større kontraster, og dermed en mere svulstig og barok indretningsstil.

Smukke detaljer i den gamle villa

Den gamle bolig har mange smukke detaljer, der bl.a. i hallen kan tælle flere smukke gipsrelieffer i klassisk stil. Som en hyldest til formen og tiden har parret valgt et par skulpturelle Globelamper af Verner Panton.

Parret har beholdt så meget som muligt af den oprindelige arkitektur. Køkkenet står, som da huset blev købt, og badeværelset er renoveret med nænsom hånd i et forsøg på at bevare frem for at ændre.